13 ינואר 2011

לחם אבוד - פאפא פומדורו

אצלנו הלחם לא הולך לאיבוד. באובססיביות אני אוגרת כל פרוסה ושארית  של לחם, מכל סוג שהוא, בארגז המיועד לכך בפינה של המקרר. כזאת אני. לא מוכנה לזרוק לחם. כל כך הרבה שימושים לו, החל מקרוסטיני מבושם בשום ושמן זית או כופתאות ריקוטה פרמזן ממזריות ועד פודינג משובץ בפטל ווניל. הקציצה שלי היא לא קציצה ללא פרוסת לחם ספוגה בציר בקר שמשדרגת את מרקמה.
השבוע זכינו לקצת חורף, תודה לאל, סוף סוף היה לי תירוץ להכין את הספק מרק\ספק דייסה הזה - פאפא פומדורו. תמיד אפשר לסמוך על האיטלקים שיהפכו לחם ישן ועגבניות בשלות למעדן שמחמם את הבטן ואת הלב.


טיפים:
- אפשר להשתמש בכל סוג של לחם. עדיף ללא הקרום. אם החלטתם להשאיר את הקרום אז כדאי לחתוך קטן יותר.
- מומלץ להשתמש בעגבניות הכי בשלות שיש, פחות מזה המתכון לא יעבוד.
- כיוון שלרוב העגבניות לבדן לא מספקות אותי בטעמים, אני משלבת גם רסק וגם עגבניות משומרות על מנת להגיע לצבע ולטעם המרבי.
- ללא הלחם + צמצום ל3\2 יתקבל רוטב עגבניות בסיסי נפלא.
- המרק ישמר במקרר כ3 ימים.
- ניתן גם לאכול קר עם שמן זית ומעט פרמזן.
כמה פשוט ככה טעים

פאפא פומדורו

רכיבים:
5 עגבניות בשלות
1 כוס עגבניות שרי
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
5 שיני שום פרוסות דק
3 עלי מרווה
1 קורט פלפל שאטה
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות שלמות משומרות באיכות טובה
1.5 כוסות מים
1 כף מחוקה סוכר
מלח \פלפל
4 פרוסות לחם בן יום ויותר, חתוך לקוביות של3X3 ללא הקרום
20 עלי בזיליקום

מוכנות לצלייה


הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מניחים את העגבניות השלמות ושרי לתבנית עם נייר פרגמנט. משמנים עם 4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים בתנור כחצי שעה.
בסיר רחב מטגנים על להבה נמוכה את הבצל בשמן, כ15 דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ועלי מרווה וממשיכים לטגן כ5 דקות. מוספים את הפלפל שאטה ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות משומרות, סוכר ומים. 
מוציאים את העגבניות מהתנור. מורידים את הקליפה מהעגבניות הגדולות ומוסיפים למרק.(את העגבניות שרי מוסיפים בסוף).מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח.
מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הלחם ו10 עלי בזיליקום. מועכים את הכל עד שהעגבניות מתפרקות לחתיכות גסות. טועמים שוב ומתקנים תיבול. מכבים את האש ומכסים את הסיר ל10 דקות. לפני הגשה מחממים שוב, מוסיפים את העגבניות שרי ויתר הבזיליקום ומגישים.
מומלץ למזלף מעל מעט שמן זית ולהגיש עם פרמזן.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה