30 נובמבר 2013

סרניקי


סרניקי (סר= גבינה ברוסית) - הלא הם לביבות גבינה שמזכירים בטעמם קרום של עוגת גבינה אפויה ונהדרת. את אותה הבלילה ניתן גם לטגן בשמן עמוק, לקבלת פחזניות גבינה מפנקות.

גבינת ״ריקוטה״ ביתית

1 ליטר חלב
150 מ״ל שמנת מתוקה טרייה 
100 גרם שמנת חמוצה 15% 
חצי כפית מלח דק
רבע כוס חומץ
הכנה:
בסיר מרתיחים את החלב, שמנת מתוקה ומלח יחדיו. רגע לפני רתיחה מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מרתיחים שוב ומוסיפים את החומץ. כאשר הגבן והנוזל נפרדים, מסננים לתוך בד חיתול, נפטרים מהמים. מצננים את הגבינה מחוץ למקרר. הגבינה מוכנה לשימוש מיידי.


סרניקי

200 גרם גבינה 
2 חלמונים
2 חלבונים
1 כפית סוכר וניל
1 קורט מלח
3 כפות קמח מנופה
הכנה:
מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש.

מערבבים את הגבינה עם החלמונים, סוכר והמלח.מקפלים פנימה את החלבון המוקצף ואת הקמח, שליש בכל פעם. 


במחבת טפלון מחממים מעט שמן קנולה עם כף חמאה. מטגנים על להבה בינונית נמוכה, כף גדושה מהתערובת, 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. 

מוציאים לנייר סופג ומגישים עם אבקת סוכר ,שמהת חמוצה וריבה טובה. 
חג שמח


* את הגבינה ניתן להכין גם עם חלב עזים או כבשים
* ניתן להשאיר את הגבינה בבד חיתול כיומיים במקרר, לקבלת גבינה עשירה במיוחד
* את הלביבות ניתן גם להכין עם גבינת ריקוטה או גבינת טעם
* ניצן להוסיף לבלילה - גרידת לימון או תפוז, פירות יער שלמים, בננות, צימוקים, שוקולד! איך לא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה