27 דצמבר 2010

פינק ליידי

לאחרונה זה קורה לי לא מעט. חברים כבר בדרך אליי ואין בבית איזה ממתק לכיבוד. את הלואקר וניל למקרי חירום חיסלתי עוד ביום של הקנייה(ויסלח לי פייר הרמה), הפרלינים של פטריק רוג'ר (תודה ג'ניפר) נעולים בכספת .עד הפרלינים.
יאללה, נאלתר. למי מאיתנו, תקנו אותי אם אני טועה, אין כמה תפוחים ואגוזים במזווה. ידעתי שהייתה סיבה שהפינק ליידי לבביים פלרטטו איתי מהמדף של הירקן בלוינסקי. אני יותר טיפוס של סמיט. אבל הפינק ליידי באפייה שומרים על צורתם ונמסים מבפנים, הם מתוקים במידה אך לא מדי ומהפנטים בארומת הורדים שלהם.
יש גם שחקני חיזוק- מיני אגוזים, שקדים, ערמונים וצנוברים. אפשר עם כולם, אפשר רק אחד מהם. כנ"ל עם פירות יבשים- תאנים, שזיפים, תמרים , הכל הולך.
מה הכנתי? עוגה. אבל לא בדיוק, כי את כל האושר\עושר הזה מזגגים בטופי חמים שהופך את כל הסיפור הזה למין פודינג של הפתעות.

פינק ליידי

עוגת תפוחים מנצחת
רכיבים:
3 כוסות תפוחים חתוכים לקוביות של 2X2
1 כוס תאנים מיובשות חתוכות לקוביות של 1X1
1 כוס אגוזים קצוצים גס
1.5 כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר
1 כף קינמון
חצי מקל וניל
3 ביצים
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח דק
1 כפית אבקת אפייה
טופי:
1 כוס סוכר חום
100ג' חמאה
רבע כוס חלב
4 כפות קלבדוס
קורט מלח

*גיוונים:
תפוחים - כל סוג אחר יעבוד בעוגה הזאת. אפשר גם - אגס, נקטרינה, אפרסק, שזיף, בננה.אפשר גם לשלב.
אגוזים - אפשר גם - שקדים, אגוזי מלך, פקאן, אגוזי לוז, קשיו, ערמונים, צנוברים, פיסטוק. או לשלב
פירות יבשים - תמר, שזיף, תפוח, מישמש, צימוקים. או לשלב
אלכוהול - ברנדי, רום, ויסקי, אמרטו - לא לשלב בשום אופן.
אפשר להכין חצי מהכמות ולאפות ב2 איגליש קייק, העיקר שהעיסה תהיה בגובה של כ5 ס"מ לפני אפייה.
הכי חשוב להצמד לכמויות.

מלמעלה - תאנים, תפוחים, שזיפים, תמרים

מלמעלה - אגוזי מלך, שקדים,לוז

לא חייבים לקצוץ אחיד
הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
במיקסר טורפים במהירות בינונית ,את השמן עם הסוכר, קינמון וזרעי וניל, כ2 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחת, בהפרש של דקה ביניהן.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם האבקת אפייה והמלח.
בקערה נוספת מערבבים את התפוחים עם האגוזים והפירות יבשים. מוסיפים 2 כפות גדושות מהקמח ומערבבים. הפעולה תמנע מהפירות לשקוע בתחתית המאפה.
מנמיכים את המהירות של המיקסר.מוסיפים בהדרגה את התערובת קמח .מוצאים ומוסיפים את הפירות ,מקפלים בעזרת לקקן. מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו עוד כ15 דקות.   בינתיים, בסיר קטן מביאים לרתיחה את חומרי הטופי, ומורידים מהאש. מוציאים את העוגה מהתנור. בעזרת שיפוד יוצרים חורים בעוגה על מנת שהטופי יחדור פנימה. יוצקים מעל הכל את הטופי החם. מצננים כחצי שעה מחוץ למקרר.
ניתן להגיש חם או קר, עם גלידה או שמנת חמוצה.
לאחסן בכלי אטום במקרר. העוגה תשמר כשבוע, אך רוב הסיכויים שתחוסל עוד הרבה לפני.


בסיר מתבשלים ארטישוקים י-ם לפוסט הבא

תזכורת - לקנות זרעי כוסברה

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה