10 נובמבר 2013

אוכמניות


 ורניקי אוכמניות


געגוע #347
עכשיו תורן של האוכמניות. את החופשים היינו מעבירים, אני ומשפחתי, בדצ׳ה ביערות יורמולה. פעם בשבוע היינו חוצים את נהר לילופה ונכנסים אל תוך יער לקטוף פירות יער ופטריות. בתור הקטנטנה בזמנו הייתי אחראית על האוכמניות, שגדלות על שיח נמוך ,יחסית לפטל. 
שפתיים ולשון סגלגלה הייתה מסגירה היעדר דחיית סיפוקים, עליו אני עובדת עד היום, השלל כמעט במלואו היה מחוסל על ידי עוד בדרך הביתה. אם היה נשאר מהפנינים השחורות המופלאות ההן, היו הופכות למילוי של בלינצ׳ס עם גבינה, לריבה נדירה או ״סתם״ נאכלות עם שמנת חמוצה ממותקת. 
ורניקי שלפניכם מציג מתכון שונה של בצק ,המכיל תפו״א, ממנו מתקבלים כיסונים אקסטרה אקסטרה קטיפתיים.


רכיבים:
בצק- 
2 תפו״א בינוניים מבושלים עם הקליפה - עדיף עדיין חמים
חצי כוס קמח
2 חלמונים
קורט מלח
הכנה:
מועכים ידנית את התפו״א לפירה חלק, נזהרים שלא לעבד אותם יותר מדי. מערבבים עם הקמח, חלמונים ומלח ולשים כ5 דקות לבצק הומוגני וחלק. מוסיפים עוד קמח במידת הצורך. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר מינימום חצי שעה. 


מילוי-
3/4 כוס אוכמניות טריות או קפואות אך לא מופשרות
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה רכה (לא חובה)
קורט ציפורן טחון (לא חובה)
הכנה:
מערבבים את כל חומרי המילוי.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 2 מ״ל, הבצק מספיק דק אם ניתן כמעט לראות את המשטח שמתחתיו. קורצים עיגולים בקוטר 5-6ס״מ. מניחים כפית מילוי וסוגרים ליצירת כיסון, מהדכים היטב את הקצוות. מעבירים למשטח מקומח היטב. אם לא מבשלים במיידי מומלץ להקפיא.

הגשה:
מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. מבשלים את הכיסונים , כ20 בכל פעם, עד שהם צפים + דקה1 נוספת. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה עם 2 כפות חמאה קרה ו 1 כפית אבקת סוכר, מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה והופכת לרוטב. 
מגישים מיד עם שמנת חמוצה ממותקת עם סוכר.

* ניתן להחליף את אוכמניות בפטל, דובדבנים או תות.
* מומלץ להגיש לצד גלידה וניל טובה.
* פרורי בצק פריך מתוק (שטרוייזל) ישתלב נפלא, פשוט מפזרים מעל לפני הגשה
* הבצק ישמש אותכם לכל מילוי שתרצו - תפו״א, בשר, גבינות, מה בראש שלכם

צילם בכישרון רב - חיים יוסף
www.haimyosef.com  
0547-822886 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה